15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів

 Щорічно, 15 березня, відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів. Датою для святкування цього дня була обрана річниця з дня історичного виступу американського президента Джона Кеннеді 1961 року, в якому він назвав чотири основних права: право на інформацію, право на безпеку, право на вибір і право бути почутим. Згодом цей список був розширений, і до нього увійшли: право на задоволення базових потреб, право на компенсацію, право на споживчу освіту, право на здорове довкілля.

В Україні захист прав споживачів забезпечується державою згідно зі статтею 42 Конституції України. У 1991 році Україна однією з перших на пострадянському просторі прийняла Закон «Про захист прав споживачів». 

Забезпечення конституційних прав громадян, як споживачів на відповідну якість і безпеку товарів, робіт, послуг, отримання необхідної, достовірної та доступної інформації про них, один із пріоритетних напрямів діяльності відділу споживчого ринку ВЦА міста Лисичанськ.

Стабільне функціонування впорядкованого ринку, спрямованого на задоволення широкого спектру потреб кожної людини — це спільний обов’язок влади, громади і бізнесу. Тільки плідна та тісна співпраця, пильність, у першу чергу споживачів, стануть надійною запорукою належного рівня якості та безпеки життя громадян.

Вітаємо всіх мешканців міста Лисичанська, оскільки кожен з нас є споживачем, з Всесвітнім днем захисту прав споживачів. Бажаємо всім, щоб придбання товарів приносило тільки задоволення від високої якості товару, від доброзичливого обслуговування та приємних цін.

Відділ споживчого ринку ВЦА міста Лисичанськ Луганської області