Ветерани та ветеранки російсько-української війни можуть пройти дослідження "Гастроскопія" безкоштовно

У рамках співпраці з НСЗУ Національна служба здоров'я України Мінветеранів роз'яснює ветеранам і ветеранкам, які безоплатні послуги при дослідженні "Гастроскопія".

Послугу оплачує Національна служба здоров’я України безпосередньо закладу або за пакетом із раннього виявлення онкозахворювання “Езофагогастродуоденоскопія”, або за амбулаторним пакетом при інших підставах проведення дослідження. Щоб пройти обстеження безоплатно, потрібно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

Для ветеранів та ветеранок віком до 50 років обстеження можна зробити в медзакладі, який має договір із НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Для ветеранів та ветеранок від 50 років – за пакетом “Езофагогастродуоденоскопія”. Також гастроскопія безоплатна під час стаціонарного лікування.

В безоплатні послуги входить, зокрема:

- консультація лікаря;

- анестезія (місцева або загальна);

- діагностика;

- оформлення висновку;

- запис результатів обстеження на цифровий носій пацієнта.

Знайти медзаклад, який має договір із НСЗУ за необхідним пакетом, можна за допомогою інформаційного дашборду на сайті НСЗУ за посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts. У полі фільтрів оберіть область, групу послуг: “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” або “Езофагогастродуоденоскопія”. Або зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже адресу та контакти лікарні.

Зауважте: у поліклініках, які надають амбулаторні медпослуги, варто спершу уточнити про наявність ендоскопічного обладнання.