Ювенальна поліція Луганщини попереджає про залучення ворогом підлітків до участі у проведенні підривної діяльності через мережу Інтернет

Ювенальна поліція Луганщини попереджає про залучення ворогом підлітків до участі у проведенні підривної діяльності через мережу Інтернет

Спеціальні служби країни-агресорки дедалі частіше схиляють українських підлітків до підривної діяльності та вчинення диверсій, будь-то повідомлення про замінювання, або підпал військової автівки, залізничного приладдя, чи передача інформації про пересування техніки, базування частин ЗСУ тощо, за певну винагороду або шахрайськими методами через соціальні мережі, телеграм-канали та ігрові платформи.

Ювенальні поліцейські застерігають про небезпеку та радять дорослим приділити певну увагу дітям, поспілкуватися про наслідки такої «співпраці» з ворогом. Контролювати дітей на предмет проведення часу та реєстрації в сумнівних чатах/групах.

Участь у протиправних заходах на умовах ворога призведе до невідворотності кримінальної відповідальності за їх скоєння, також до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків можуть бути притягненими батьки неповнолітнього злочинця. Крім того, «легкі гроші» можуть обернутися обвинуваченням у диверсії чи виконанні завдань спецслужб рф, а в умовах воєнного стану - це вже загрожує позбавленням волі на строк від 15 років до довічного (довідково: ст. 113 ККУ Диверсія та ст. 111 ККУ Державна зрада).

Поліція закликає батьків бути пильними та негайно інформувати на «лінію 102» у разі спроби залучення дітей до незаконних дій в інтересах ворога.