Петро Порошенко особисто перевірив якість сигналу нової телевежі

Одразу після відкриття радіотелевізійної станції Президент України перевірив якість сигналу, який розповсюджується на всю підконтрольну територію області та на частину тимчасово непідконтрольної.

Так, під час прямої трансляції було налагоджено телезв’язок з КПВВ «Станиця Луганська», звідки доповів начальник відділу Прикордонної служби «Станично-Луганське 2» Сергій Киселевич.

Звертаючись до Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, він зазначив, що відділ Прикордонної служби функціонує у штатному режимі. 22 серпня КПВВ «Станиця Луганська» вже перетнули 2676 людей в обох напрямках. Для інформування громадян КПВВ облаштовано радіотрансляційним та телевізійним обладнанням.

«Сигнал українських телерадіомовників сягає Станиці Луганської. Якість — відмінна!» — наголосив Сергій Киселевич.

Відзначимо, що уперше після захоплення терористами частини області, жителі усіх населених пунктів вздовж лінії розмежування дивляться 12 каналів українського телебачення та слухають програми українського радіо.

Радіус дії передавачів складає 60 км, що дозволить забезпечити українським телерадіомовленням тимчасово окуповані населені пункти Станично-Луганського, Попаснянського районів, міста Луганськ, Голубівку, Кадіївку, Алчевськ, Брянку, Первомайськ, Слов’яносербський, частково Перевальський та Лутугинський райони.

Також сигнал вежі РТС покриватиме підконтрольні українській владі населені пункти у Новоайдарському та Станично-Луганському районах, де значна частина населення майже не була охоплена українським теле- та радіосигналом у зв’язку з тим, що ці території покривалися з телевежі, розташованої у тимчасово окупованому Луганську.

Слід зазначити, що наразі на об’єкті вже встановлене наступне ретрансляційне обладнання: високоефективний твердотільний телевізійний DVB-T2 передавач ДМХ діапазону TXTU-1200-R-2 з резервним збуджувачем і автоматичним перемикачем резерву, три твердотільних радіомовних передавача TXFM-1000, дві антенні системи AS4-UTV-01, додаткова головна станція мультиплексування.

Луганська обласна державна адміністрація