Медицина - наше сьогодення

Вчора, 8 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів виїзну нараду в Луганській обласній дитячій клінічній лікарні.

Керівник області оглянув хід ремонтних робіт лікувальних відділень закладу, поспілкувався з лікарями та батьками маленьких пацієнтів. Юрій Гарбуз дав доручення забезпечити підключення киснево-дихальних апаратів у відділенні реанімації та анестезіології.

«Сфера охорони здоров’я була і залишається пріоритетом обласної влади. Якщо освіта — це наше майбутнє, то медицина — сьогодення», — зауважив очільник Луганщини. Він також відзначив, що двері лікарні завжди відчинені для дітей з усієї області, включаючи тимчасово непідконтрольну територію, та сусідньої Донеччини, де немає дитячого обласного лікувального закладу.

Лікарня обслуговує 200 тис. дитячого населення області.Щороку у стаціонарних відділення лікарні проліковується 6 тис. хворих, в умовах поліклініки здійснюється до 18 тис. звернень.

На сьогоднішній день в закладі 17 відділень, в тому числі 5 — хірургічного профілю, в яких працює: 45 лікарівта 195 молодшихмедичних працівників змедичною освітою та 7 лікарів-інтернів.

Лікарня цілодобово здійснює екстрену та планово-консультативну допомогу територіальним лікувальним закладам міст та районів області з 32 спеціальностей педіатричного профілю.

За минулий рік на потреби закладу було придбано медичне, технологічне обладнання та автотранспорт: комп’ютерний томограф, реанімобіль, 4 апарата штучної вентиляції легенів, фібробронхоскоп, палатний рентген-апарат, 2 монітора пацієнта, великий хірургічний набір, 2 хірургічних освітлювача стельових, 10 одиниць настінних кварцевих ламп, 2 од. коагуляторів, холодильники, на загальну суму: 39,7 млн. грн. На проведення ремонтних робіт та реконструкцій було освоєно27,4 млн. грн

У поточному році для лікарні було придбано медичного обладнання на загальну суму 41,9 млн. грн. (рентген-апарат на 3 робочих місця, апарат ультразвукової діагностики експертного класу з 5 датчиками та кольоровою допплерівською приставкою, цистоскоп, палатний рентген-апарат, 2 операційних стола-трансформера, 4 од. стерилізатора, холодильники). На проведення капітальних ремонтів було освоєно 9,1 млн. грн.

Луганська обласна державна адміністрація