Георгій Тука оглянув місце розташування логістичного центру в Новотошківському

Керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука відвідав смт Новотошківське Попаснянського району, що знаходиться на Бахмутській трасі неподалік від 29-го блокпосту. Населений пункт очільник області відвідав з метою особисто оглянути місце під розташування логістичний центру.

Новотошківське знаходиться безпосередньо на автомобільній трасі та у значній мірі місцева військово-цивільна адміністрація вирішує питання стосовно прибуття до логістичного центру мешканців населених пунктів, розташованих на території, окупованої представниками незаконних збройних формувань.

На місці Георгій Борисович відзначив, що площа, на якій планується розмістити логістичний центр, дозволяє організувати значну кількість місць торгівлі продовольчими товарами і товарами першої необхідності, а також розміщення мобільних засобів банківського обслуговування для здійснення соціальних виплат.

«У підвалі Будинку культури розташоване бомбосховище на 300 осіб, що дозволяє у разі початку обстрілів з боку терористичних угруповань протягом стислого терміну провести евакуацію громадян», — відзначив Георгій Тука.

Згідно із запропонованим порядком роботи логістичного центру в смт Новотошківському мешканці населених пунктів, розташованих на території, окупованої представниками незаконних збройних формувань, самотужки будуть приїжджати до 29 блокпосту сил АТО (розташованого біля населеного пункту Жолобок), де після здійснення реєстрації та перевірки відвідувачі логістичного центру пішки або автобусом, наданим Новотошківською військово-цивільною адміністрацією, будуть рухатися (приблизно 3,5 км) до 25 блокпосту сил АТО, від якого пішки (приблизно 500 м) добиратися до логістичного центру.

«У той же час для безпеки ми будемо залучати міжнародні організації, оскільки, як кажуть військові, вони як „янголи-охоронці“: там, де вони є, обстріли припиняються. Щоправда, можна зустріти цих „янголів“ часто у розважальних закладах з келихом пива або чимось міцнішим», — наголосив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Також у рамках поїздки очільник області подивився, як проходить ремонт у місцевій школі. Поспілкувавшись з директором, він наголосив, що всі вікна потрібно заклеїти поліетиленовою плівкою, щоб у разі їх пошкодження вони не поранили дітей або персонал навчального закладу.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація