З початку року надходження від сплати за землю до місцевого бюджету складають понад 1,5 млн.грн.

«На сьогоднішній день в ДПІ у м. Лисичанську зареєстровано 270 юридичних осіб та 24 тисячі фізичних осіб землевласників і землекористувачів, з яких 368 — підприємців. З початку 2014 року до місцевого бюджету міста Лисичанська надійшло понад півтора мільйона гривень надходжень по платі за землю, з них 1 млн.153 тис. грн. — від юридичних осіб та відповідно 320 тис. грн. — від фізичних осіб» — про це повідомила перший заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

За її словами, — «Орендна плата та земельний податок дуже важливі платежі для місцевого бюджету, тому легалізація земельних відносин, своєчасна та в повному обсязі сплата цих платежів знаходиться на постійному контролі лисичанської ДПІ. Тож, з метою збільшення надходжень по сплаті за землю фахівці ДПІ активно співпрацюють із місцевими органами влади. Постійно проводиться робота по скороченню податкового боргу шляхом надсилання боржникам податкових вимог, нагадувань, передачі матеріалів для судового розгляду та подальшого стягнення сум заборгованості відповідними виконавчими службами».

ДПІ у м. Лисичанську нагадує: довідка про наявність у фізичної особи земельних ділянок безоплатно надається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) платника податку протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки строком на 5 років. Така довідка надається з метою не включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку доходів, отриманих від продажу власної сільськогосподарської продукції, яка вирощена, виловлена, зібрана, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на власних земельних ділянках.

Порядок видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок затверджений Наказом Міністерства доходів і зборів України від 17 січня 2014 року за № 32.