Кроки назустріч бізнесу

«Вибір європейського шляху в реформуванні податкової служби і ґрунтовний перегляд форм і методів роботи сприяють, з одного боку, реорганізації всіх складових діяльності податкового відомства, а з іншого — формуванню у суспільстві нового світогляду щодо розрахунків з бюджетом, стабільному і ритмічному наповненню державної казни та виконанню бюджетних призначень» — впевнений виконуючий обов’язки начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник.

Динаміка зростання кількості суб’єктів підприємницької діяльності в м. Лисичанську за останні роки залишається позитивною. Так кількість підприємців — «спрощенців» станом на 1 травня 2012 року складало 2414 чоловіка, а вже станом на 1 травня 2013 року їх зареєстровано — 2454. Збільшуються і податкові надходження від «спрощенців». Після переходу на нову модель спрощеного оподаткування лисичанські підприємці сплатили до бюджету 2200,7 тис. грн., перевищивши торішні надходження від цього податку на 859,9 тис. грн.

У лисичанському регіоні серед представників малого бізнесу найбільш «улюбленою» є 2 група єдиного податку — 1238 осіб. Всього ж, для роботи, першу групу вибрали — 917 чоловік, другу — 1238, третю — 299.

«Таким чином, саме помірні ставки платежів, спрощення системи адміністрування єдиного податку, мораторій на фактичні перевірки бізнесу в адаптаційний період, призвели не лише до збільшення кількості підприємців, але й до зростання надходжень до бюджету від сплати єдиного податку» — підкреслив податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську