До застосування штрафних санкцій залишилося 3 місяці

На сьогодні у Лисичанську використовується 278 реєстраторів розрахункових операцій: юридичними особами, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зареєстровано 81 РРО; ще 197 РРО — приватними підприємцями. Переобладнано модемами лише 17 РРО, що складає лише незначну частину — 6% від загальної кількості зареєстрованих касових апаратів.

«Нагадуємо, що з 1 січня 2013 року для суб’єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій,, змінено порядок подання звітності — замість звітів на паперових носіях, інформація про використання РРО має подаватись до органів податкової служби через Інтернет. Відповідальність за неподання звітності про використання РРО в електронному вигляді настає з 1 липня поточного року. Бізнес ще має час привести касові апарати у відповідність до законодавчих змін» — про це повідомив начальник управління податкового контролю ДПІ у м. Лисичанську Андрій Кудренко.

«Для суб’єктів господарювання існують два шляхи для виконання вимог чинного законодавства: шляхом придбання нової касової техніки, або шляхом доопрацювання існуючої (приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних). До 1 липня ви маєте можливість адаптуватися до роботи в нових умовах: штрафи за помилки, допущені при експлуатації нової технології, не нараховуватимуться. Надалі за порушення відповідних вимог для суб’єктів господарювання законодавством передбачено фінансові санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. До застосування штрафних санкцій залишилося 3 місяці. Потурбуйтеся про свою техніку заздалегідь» — акцентував податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області