Лисичанські податківці піклуються про обізнаність платників податків

У 2011 році Лисичанські податківці активно проводять роботу по проведенню семінарів для різних категорій платників податків з питань роз’яснення норм податкового законодавства, оскільки такий напрям є одним з ефективних методів масово — роз’яснювальної роботи.

Найсприятливішою та доступнішою формою роз’яснювальної роботи, як визначили платники податків під час опитування, є семінари.

Фахівці сектора масово — роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ в м. Лисичанську на постійній основі організовують та проводять різноманітні семінари: загальні, семінари — тренінги та семінари — практикуми, з метою удосконалення податкової освіти серед громадян.

Такий захід відбувся нещодавно у Лисичанському міському центрі зайнятості. Тема семінару: «Оподаткування фізичних осіб та підприємницької діяльності. Новації в обчисленні та адмініструванні податків».

Платники податків — головні дійові особи з наповнення бюджетів усіх рівнів. Незважаючи на процеси, які відбуваються у сфері економіки, більшість суб’єктів підприємницької діяльності постійно розвивають свій бізнес, знаходить ринки збуду своєї продукції, створюють робочі місця, виплачують заробітну плату працівникам та виконують конституційний обов’язок зі сплати податків.

Відкрив семінар та привітав учасників заходу заступник начальника ДПІ в м. Лисичанську — Богдан Хома. З початку заходу податківець розповів про загальні питання щодо діяльності податкової служби, завдання, які стоять в поточному році перед ними, реалізацію державної політики України в євроінтеграційному напрямку.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб Роман Жадан присвятив свій виступ оподаткуванню доходів фізичних осіб та підприємницькій діяльності в рамках Податкового кодексу України, необхідності легалізації найманих працівників та недопущенню виплати заробітної плати «в конвертах», заборгованості по виплаті заробітної плати.

Завідувач сектору масово — роз’яснювальної роботи та звернень громадян Людмила Величко ознайомила присутніх з порядком звернення громадян до органів ДПС, графіком роботи податкової інспекції, графіком прийому громадян посадовими особами ДПІ в м. Лисичанську та ДПА в Луганській області, про системну протидію корупції та хабарництву в органах ДПС, про можливість надання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку.

Подібні заходи, як проведений семінар, дозволяють суттєво підвищити рівень обізнаності у питаннях сучасного оподаткування. Крім того, методи роботи, що використовуються податківцями серед платників податків, значно зменшують ризики виникнення конфліктних ситуацій та сприяють вирішенню розбіжностей у роз’ясненні податкового законодавства.

У процесі діалогу з податківцями, платники мають змогу порузумітися із законом, обговорити існуючі проблеми та намітити шляхи їх вирішення, дізнатися про останні зміни в законодавстві.

Семінар пройшов в атмосфері щирого обговорення. Було розповсюджено різноманітну друковану продукцію, надані вичерпні відповіді на усі поставлені запитання.

Слухачі залишились задоволені проведеним семінаром. За їх словами семінар, дійсно був інформаційно насиченим і корисним. Це висновки не податківців, а громадян, які брали в ньому участь та активно долучалися до обговорення кожної теми.

Л. Величко — завідувач сектору ДПІ в м. Лисичанськ

На фото проведення семінру у Лисичанському міському центрі Зайнятості.