Інформаційна допомога платникам податків у консультаційних пунктах

Надання інформаційної допомоги платникам податків — серед пріоритетних напрямів діяльності державної податкової інспекції в м. Лисичанську.

Розуміючи всі переваги отримання громадянами роз’яснень податкового законодавства у зручній обстановці, фахівцями податкової інспекції в м. Лисичанську було створено 5 виїзних консультаційних пунктів.

Такі пункти, згідно затвердженого графіку, діють у відділенні Пенсійного фонду, Лисичанському міському центрі зайнятості, відділенні фонду страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Лисичанському центрі сприяння підприємництву, у приміщенні адміністрації центрального ринку.

Для податківців робота на виїзних консультаційних пунктах також корисна — вони аналізують питання, з якими звертаються відвідувачі, виявляють найбільш актуальні теми, роз’яснення на які у подальшому розміщують у місцевих ЗМІ, включають до програм семінарів, практикумів, лекцій.

З початку поточного року на виїзних консультаційних пунктах фахівці ДПІ в м. Лисичанську надали 110 усних консультацій.

Нещодавно такий консультаційний пункт діяв у Лисичанському міському центрі зайнятості. Відвідувачі цього закладу залюбки спілкувалися із фахівцями сектору масово- роз’яснювальної роботи та звернень громадян, які чергували у консультаційному пункті. На усі поставлені запитання громадяни отримали вичерпні відповіді. Кожному була запропонована друкована продукція — листівки, пам’ятки, буклети, примірники газети «Налоговый калейдоскоп» та журналу «Вісник податкової служби України». Зустріч пройшла у дружній, невимушеній обстановці конструктивного діалогу.

Податківців впевнені — такі методи спілкування сприяють забезпеченню ефективної та сучасної організації роботи з платниками податків. Трактування податкового законодавства у доступній громадянам формі є запорукою зняття соціальної напруги у населення, забезпечення добровільної сплати податків та показником готовності податківців до діалогу з громадою.

Л. Величко — завідувач сектору ДПІ в м. Лисичанську

На фото робота виїзного консультаційного пункту у Лисичанському міському центрі зайнятості.