До уваги власників зареєстрованої зброї!

У зв’язку зі збройною агресією російської федерації та тимчасовою окупацією території Луганської області, громадянам, які перемістилися у більш безпечні регіони нашої держави та які мають у особистому користуванні мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, або пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії (травматичні пістолети) необхідно звернутися до місцевого відділу поліції для реєстрації належної їм зброї та постановки на облік за новим місцем мешкання.

Відповідно до п. 7.6. Інструкції «Про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів» затвердженої наказом МВС України #622 від 21.08.1998 р. у разі зміни місця проживання власник зброї, пристрою у десятиденний строк повинен звернутися із заявою в довільній формі про постановку на облік в органі поліції за новим місцем проживання.

Інформуємо, що відповідно до чинного законодавства за порушення строків реєстрації зброї передбачена адміністративна відповідальність.

Поліція Луганщини