Подання податкової звітності в електронному вигляді

 

Починаючи з липня 2009 року подання, приймання та обробка податкової звітності до органів ДПС в електронному вигляді здійснюється в централізованій системі податкової звітності.
Згідно з нормативними актами та відповідно до діючого законодавства податкова звітність до органів податкової служби надається (надсилається):
- на паперових носіях - особисто;
- на паперових носіях - поштовими відправленнями;
- засобами телекомунікаційного зв’язку з накладанням електронного цифрового підпису без підтвердження паперовими носіями – до Центру обробки електронної звітності ДПА України, у тому числі через операторів електронної звітності.
Порядок подачі звітності засобами телекомунікаційного зв’язку з накладанням електронного цифрового підпису, викладений у розділі III Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.2008р. № 233, розміщено на сайті ДПА України (www.sta.gov.ua) у рубриці “Платникам податків про електронну звітність”.
До центру обробки електронних звітів звітність безкоштовно приймається безпосередньо через поштовий сервер ДПАУ (адреса: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. ).
Крім того, з 1 липня 2009 року оператором електронної звітності – ТОВ “Ефективні інформаційні системи” (Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. ) також забезпечується передача звітності до Центру обробки електронних звітів ДПА України.
Платник податків, користуючись послугами оператора електронної звітності, отримує:
- користування єдиним вікном подачі звітності засобами телекомунікаційного зв’язку з накладанням електронного цифрового підпису до восьми державних органів;
- цілодобове обслуговування платників;
- гарантовану та швидку доставку звітів до органів ДПС та своєчасне отримання квитанцій;
- гарантію від несанкціонованого перегляду звітності;
- ведення архіву електронних копій квитанцій;
- безкоштовний комплект ключів електронного цифрового підпису.
Подання податкової звітності в електронному вигляді забезпечує взаємовигідне партнерство і дає можливість створення системи електронного оподаткування.
За консультаціями можна звернутися безпосередньо до ДПІ в м.Лисичанську, яка знаходиться за адресою: м.Лисичанськ, вулиця Свердлова, 347, каб. 40 (телефони - 4-27-47, 7-00-56) або каб.27 (телефон - 7-04-73) щоденно с 9:00 до 18:00, крім вихідних (субота, неділя).
Не марнуйте робочий час – обирайте електронну звітність!

Державна податкова інспекція в м.Лисичанську