Лисичанські школярі змагалися в інтелектуальній грі «Відун»

Те, що шаблею юні козаки вправно володіють, — сумніву немає. А от чи блещуть розумом — питання! Тож і взялися молоді козаки та джури вчора, 12 листопада, у Центрі позашкільної роботи зі школярами та молоддю (ЦПРШМ) завзято доводити свою інтелектуальну спроможність на грі «Відун» (черговому етапі міської патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Інтелектуальні баталії точилися серед 21 команди шкільних козацьких куренів. Традиційно на учасників чекали 36 цікавих завдань, боротьба між гідними суперниками та шквал позитивних емоцій.

Максимальне промо українсько-козацького контенту — саме такою була ідея організаторів конкурсу розуму. Говорили та перевіряли обізнаність школярів із питань історії козацької доби, сучасного козацтва на Україні, діяльності всеукраїнських дитячих організацій та об’єднань. Формат запитань 3 турів гри передбачав: бліц-опитування, тестові та музичні завдання, асоціативний ряд, умовну роботу з інтернет-магазином та створення онлайн моделі шкільного козацького співуправління, завдання з реаліями, відповідностями, визначення «фейків», роботу з омонімами тощо. Завзято змагалися й капітани. Для них були запропоновані окремі завдання, які навіть включали в собі й міні-квест.

Ентузіазм і азарт юних інтелектуалів під час гри вражав, власне, як і їхні знання! Неординарні та креативні завдання, жваве обговорення, інтуїція, логіка, командний дух та мислення, атмосфера суперництва — по-справжньому додавали адреналіну усім присутнім та робили гру захоплюючою і незабутньою.

У правильності, об‘єктивності та справедливості перебігу конкурсу годі було й сумніватися! За чесним ходом гри стежила незалежна досвідчена суддівська колегія, до складу якої увійшли головний спеціаліст відділу освіти Лисичанської міської ради Людмила Бондаренко, методист міського методичного центру, вчитель історії та права Наталія Петрова та отаман Лисичанського осередку ГО «Східноукраїнська козача бригада» Анатолій Шукюров.

За найбільшою кількістю правильних відповідей у чесній і безкомпромісній боротьбі здобули переконливу перемогу та стали володарем титулу «Відун-2019» команда «Нащадки козаків» багатопрофільного ліцею та команда «Невгамовні серця» школи № 29. Усього з мінімальним відривом, лише у 1та 2 бали, друге місце посіла команда куреня ім. Володимира Спасьоного школи № 14 та команда куреня ім. Тараса Бульби школи № 3.

Замкнули ж трійку призерів команда «Сокіл» школи 27 та команда «Побратимство кіборгів» школи № 18.

Немало доклали зусиль, часу, енергії щодо підготовки своїх «підопічних» і вихователі команд та їх ідейні наставники. За сумлінну підготовку окрема їм шана та подяка!

Наші щирі вітання та побажання успіхів, звершень та впевнених перемог учасникам, переможцям та вихователям козацьких команд!

За інформацією Центра позашкільної роботи зі школярами та молоддю