Щодо забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення у 2013 році

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2012 року № 245 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового радіомовлення (далі — Порядок).

У 2012 році на виконання пункту 7 Порядку облдержадміністрація надала Державному комітету телебачення і радіомовлення України (далі — Держкомтелерадіо) списки громадян пільгових категорій загальною кількістю 53353 чол., які звернулись до органів праці та соціального захисту населення за місцем проживання з відповідною заявою на безкоштовне отримання телетюнера (до 1 липня минулого року).

Рішення про послідовність забезпечення телетюнерами громадян приймалося на принципах прозорості, рівного забезпечення громадян телетюнерами на всій території України, з урахуванням інформації про спосіб приймання телевізійних програм, яким громадяни користуються (ефірний, кабельний, супутниковий та ін.), враховуючи особливу актуальність першочергового забезпечення телетюнерами громадян, які користуються ефірним способом прийому телевізійного сигналу.

Держкомтелерадіо, листом від 11.02.2013 № 805/27/3 повідомив, що станом на 01.02.2013 на УДППЗ «Укрпошта» передано базу на 33862 адреси для доставки телетюнерів громадянам Луганської області, або 63,4% від потребуючих.

Крім того, Державним комітетом телебачення і радіомовлення України було ініційовано перед Кабінетом Міністрів України питання щодо можливості продовження у 2013 році державної програми із забезпечення пільгових категорій громадян засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Проте, Державним бюджетом України на 2013 рік продовження даної програми наразі не передбачено."

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради