ФОРМУЛА СОНЦЯ: фестиваль вільної Луганщини до Дня Незалежності України

На базі Київського шелтеру-хабу пройшов фестиваль «ФОРМУЛА СОНЦЯ», який об'єднав жителів Луганщини заради культурного обміну та соціальної інтеграції, нагадуючи, що Луганщина – це не тільки територія, а й люди, їх культурна спадщина та традиції.

«Хочеться сьогодні подякувати в першу чергу нашим хлопцям і дівчатам, які боронять нашу країну. По-друге, подякувати вам, за те що ви - Незламні люди. Ви - люди, які втратили майже все, але не припинили свою роботу, не припинили своє життя і продовжуєте допомагати Збройним Силам. Дехто плете маскувальні сітки для наших захисників, хтось донатить, дехто працює 24/7 для того, щоб забезпечити життя. Сьогодні хочеться дійсно привітати вас зі святами, побажати, щоб ось такі дні - теплі, гарні, з посмішками - настали вже в мирній Україні. Перемоги та повернення додому!», - звернувся до присутніх Голова Луганської ОДА Артем Лисогор.

Під час заходу було вручено обласні відзнаки, серед яких знак пошани «Захиснику Луганщини» - Іллі Тищенку, ветерану війни, старшому солдату запасу. Ілля в боях на околицях Куп'янська отримав важке поранення й зараз пересувається на протезі. В червні спільно з Міністерствами України повернув 16 річного брата Святослава, якого незаконно було вивезено до рф. (https://youtu.be/D7baDJDclPQ)

«Я впевнений, що завдяки нашим Збройним Силам, ми обов'язково повернемося і відновимо наш край. Хочу згадати, що сьогодні рівно 10 років, як загинув полковник Євгній Пікус. Він був одним з перших прикордонників, які вступили до бою у 2014 році. Його ім'я присвоєно 3-му Луганському прикордонному загону. Хочу всім вам побажати віри. Я впевнений що настане та година, коли ми повернемося, відбудуємося та зможемо святкувати наші свята на рідній землі. Слава Україні!», - зазначив начальник Лисичанської МВА Валерій Шибіко.

Впродовж дня, гості заходу могли відвідати виставку дитячої творчості Лисичанської громади, виставку митців декоративно-ужиткового мистецтва Луганщини, перформанс інсталяції терикона та інсталяцію «Небо над домом», різноманітні майстер-класи, заняття з арт-терапії.

На локації можна було відвідати виставу від магічного театру «І де я?» та насолодитися виступами гурту «КАZКА», Інни Іщенко, Влади Бучко, Алекса Джаз, Юлії Філенко та гумориста Васі Байдака.

Фестиваль відбувся за підтримки Лисичанської міської військової адміністрації у співпраці з Благодійними фондами «Культурні сили України» та «Лютий» на базі Київського шелтеру-хабу, яким опікується Лисичанська МВА.

Більше фото на сторінці військової адміністрації у Фейсбук