Переселенці на Кіровоградщині відвідали захід до Всесвітнього дня біженців

На передодні Всесвітнього дня біженців мешканці шелтеру для ВПО з Луганщини відвідали тематичну подію, що проходив в селищі Приютівка, Приютівської територіальної громади.

Подія була насичена цікавими та змістовними активностями й локаціями, що дозволили гостям не лише краще пізнати громаду, а й відчути себе її частиною.

Під час заходу ВПО познайомилися з традиціями та звичаями громади; відвідали літературний екскурс «Письменники Кіровоградщини», присвячений видатним письменникам регіону; поспілкувалися з місцевою поетесою Тетяною Кукса; насолодилися екскурсією Приютівським парком; за кавою всі учасники мали змогу обмінятися враженнями та познайомитися один з одним.

Захід став важливим кроком до інтеграції ВПО в новій громаді.

Нагадуємо, що в селищі Войнівка Олександрійського району Кіровоградської області Лисичанською міською ВА облаштоване приміщення для БЕЗКОШТОВНОГО тимчасового проживання ВПО з Луганщини.

Силами комунальних закладів та благодійників вже приведені до ладу санвузли, кімнати для проживання та кухня.

Всі мешканці забезпечуються комплектами постільних приналежностей: матрац, подушка, ковдра, постільна білизна тощо.

Для безпечного проживання на території є бомбосховище, яке може вмістити всіх мешканців МКП.

Для забезпечення комфортного проживання та розв'язання побутових проблем ВПО на території комплексу працюватимуть комунальні служби Лисичанської міської військової адміністрації.

Контакти для тих, хто бажає поселитися на цій локації:

+380 95 655 8606 – call-центр ЦНАП у м. Лисичанську;

+380 50 043 4971 – Людмила.

Тримаємо стрій, наближаємо Перемогу!