Олександр Заїка привітав гірників з Днем шахтаря

IMG_0584Сьогодні, 27 серпня, напередодні Дня шахтаря, в актовій залі Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу відбувся урочистий захід. Атмосфера свята та піднесеності панувала вже біля коледжу — гостей зустрічав народний духовий оркестр ім. Ф.І. Титаренка.

На заході були присутні голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка, керівництво АТ «Лисичанськвугілля», гірники та ветерани шахтарської справи.

Очільник області поділився з шахтарями враженнями від свого першого спуску до шахти, побажав присутнім міцного здоров’я та щоб кількість спусків дорівнювала кількості підйомів.

В свою чергу керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка подякував гірникам за відданість справі та професіоналізм, витримку та наполегливість

«Я відчув на собі умови, в яких ви працюєте, та побачив ваш щоденний подвиг. Я пишаюся вами!», — наголосив Олександр Сергійович та побажав гірникам, їх родинам міцного здоров’я, миру, добробуту і впевненості в завтрашньому дні.

Окрім того, за сумлінну плідну працю, значні трудові здобутки, особистий внесок у розвиток вугільної галузі Олександр Сергійович вручив Почесні грамоти Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації:

— гірнику очисного забою Віктору Самотєю, завідувачу матеріальним складом Валентині Шаталовій та в.о. директора з соціальних питань Ніні Рябухіній шахти ім. Г.Г. Капустіна;

— гірнику підземному шахти Привільнянська Андрію Милостному;

— заступникам директора з господарських та соціальних питань та з охорони праці Олегу Шуміліну та Олександру Рубцову шахти ім. Д.Ф. Мельникова;

— електрослюсарю підземному Дмитру Чікалову, механіку дільниці «Водовідлив» Юрію Ахметову та майстру АПК Борису Старікову шахти Новодружеська;

— майстру гірничому Шахтобудівельного управління Олексію Краснову;

— начальнику відділу Інформаційно-обчислювального центру Наталії Голованчук;

— лаборанту вуглехімічної лабораторії Управління по забезпеченню та збуту продукції Ользі Двірченко;

— директору з виробництва виконавчого апарату Валерію Боярському та начальнику господарського відділу виконавчого апарату Сергію Семейку управління АТ «Лисичанськвугілля».

IMG_0644Подяки Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації:

— електрослюсарю підземному шахти Привільнянська Віталію Ілюшку;

— начальнику дільниці шахти ім. Д.Ф. Мельникова Олегу Найфонову;

— механіку підземному шахти Новодружеська Миколі Гопкалу.

Під час урочистого заходу хвилиною мовчання вшанували всіх шахтарів, які трагічно загинули під час виконання службових обов’язків.

Солісти та колективи художньої самодіяльності палаців культури міста приготували для всіх присутніх святкову програму. Піднесений настрій у залі задавали ліричні твори і запальні танцювальні номери.

Окрім того, цього дня керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка разом з в.о. генерального директора АТ «Лисичанськвугілля» Юрієм Ласіковим відвідали музей історії гірничої справи, після чого поклали квіти до пам’ятного знаку шахтарям, загиблим на шахті «Чорноморка», та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.