У Лисичанську шахтарів вітали з професійним святом

Сьогодні, 23 серпня, напередодні Дня шахтаря, в актовій залі Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу відбувся урочистий захід. Привітати новаторів вугільного виробництва та шахтарські династії завітали народний депутат України Сергій Дунаєв та обрані народні депутати Олександр Сухов та Сергій Вельможий, керуючий справами Олександр Савченко, голова Луганської обласної державної адміністрації — обласний військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, керівництво ПАТ «Лисичанськвугілля», голова теркому профспілок вугільників Володимир Іванишин та голова Лисичанської міської профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України Едуард Всеволодський.

Олександр Савченко від імені міського голови, Лисичанської міської ради та її виконавчого комітету привітав представників мужньої та героїчної професії з професійним святом, нагадав, що наше місто має пишатися тим, що саме тут вперше в історії України почалася промислова розробка кам’яного вугілля, вперше гордо прозвучало слово «шахтар» та було відкрито перший гірський навчальний заклад — Лисичанську штейгерську школу, тож з впевненістю можна сказати, що почесну назву Колиска Донбасу наш край несе крізь століття і цінність шахтарської праці непохитна.

Олександр Олександрович відзначив, сьогодні саме наполегливість та відданість справі допомагає шахтарям боротися з усіма труднощами і негараздами та побажав гірникам та їх сім’ям миру і здоров’я, щастя і добробуту, успіхів і впевненості в завтрашньому дні.

Окрім того, за сумлінну плідну працю, значні трудові досягнення, вагомий особистий внесок у розвиток вугільної галузі регіону, високий професіоналізм Олександр Савченко вручив:

нагрудні знаки «Знак Пошани»:

— Володимиру Іванішину — голові Лисичанської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості;

— Едуарду Сахненку — директору відокремленого підрозділу «Шахта ім. Д. Ф. Мельникова»;

— Віктору Сіоміку — голові первинної профспілкової організації відокремленого підрозділу «Шахта ім. Д.Ф. Мельникова»;

— Леоніду Алексєєву — головному механіку відокремленого підрозділу «Шахта ім. Д. Ф. Мельникова».

Почесні Грамоти виконавчого комітету Лисичанської міської ради:

— Ірайді Крупець — рамнику відокремленого підрозділу «Шахта «Новодружеська»;

— Світлані Бухенській — головноу геологу відокремленого підрозділу «Шахта «Новодружеська»;

— Ігорю Підгорному — головному енергетику відокремленого підрозділу «Шахта ім. Д. Ф. Мельникова»;

— Юрію Іконникову — старшому електромеханіку електрозв’язку відокремленого підрозділу «Вузол виробничо-технічного зв’язку»;

Грамоти виконавчого комітету Лисичанської міської ради:

— Андрію Андриященку — електрослюсарю підземного відокремленого підрозділу «Шахта «Привільнянська»;

— Олександру Борисенку — заступнику директору з виробництва відокремленого підрозділу «Шахта ім. Д. Ф. Мельникова»;

— Роману Єгорову — начальнику дільниці відокремленого підрозділу «Шахта ім. Д. Ф. Мельникова»;

— В’ячеславу Сергєєву — головному інженеру відокремленого підрозділу «Шахта ім. Д. Ф. Мельникова»;

Подяки Лисичанської міської ради:

— Володимиру Михайличу — гірнику очисного забою відокремленого підрозділу «Шахта ім. Г. Г. Капустіна»;

— Дмитру Пілявському — водію навантажувача відокремленого підрозділу «Автобаза»;

— Христині Самуйленко — головному економісту тендерного відділу відокремленого підрозділу «Управління по забезпеченню та збуту продукції»;

— Олені Точіліній — фахівцю І категорії кабінету розвитку вугільної промисловості відокремленого підрозділу «Навчально-курсовий комбінат»;

— Едуарду Всеволодському — голові Лисичанської міської профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України.

В ході урочистого заходу хвилиною мовчання вшанували всіх шахтарів, які трагічно загинули під час виконання службових обов’язків.

Солісти та колективи художньої самодіяльності палаців культури міста приготували всім присутніх прекрасну святкову програму. Піднесений настрій у залі задавали ліричні твори і запальні танцювальні номери.

Нагадаємо, святкова концертна програма до Дня шахтаря відбудеться на площі Перемоги 25 серпня о 19.00.

Фото у фотогалереї (38 шт.)