«Родина, як зірка єдина»

Під таким галом, вчора, 15 травня, у Міжнародний день сімей, пройшов урочистий захід. На свято до Лисичанського міського палацу культури (ПК) завітали учні шкіл № 2, 27 та 30 разом з батьками. Організатором заходу виступила ЗОШ № 2 за підтримки відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради.

Завітали на свято міський голова Сергій Шилін, його заступник Ігор Ганьшин та начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніна Нєцвет.

Захід почався жвавим патріотичним флешмобом у холі палацу. Безліч маленьких школярів під пісню «Я люблю Україну свою» танцювали, кружляли та голосно підспівували.

Майже повна зала глядачів, де лунав дитячий сміх, гучні оплески та атмосфера добра і любові — таким було свято сімей. Школярі ЗОШ № 2 разом з працівниками та вихованцями міського ПК підготували цікаву, насичену програму. Найменші школярі танцювали український танок, трохи старші — веселі хореографічні номери у яскравих костюмах, а дівчата, що займаються вокалом — дивували чудовим співом.

Міський голова привітав присутніх з Міжнародним днем сімей, побажав миру, здоров’я, любові, сімейного тепла і затишку та зазначив, що без сім’ї, звісно, не було у залі такої прекрасної молоді — нашого майбутнього. Сергій Іванович звернувся до підростаючого покоління: «Шануйте своїх батьків! Цінуйте та любить свою маму, яка подарувала вам життя та прагне дати все найкраще, що має!». Також Сергій Шилін за вагомий особистий внесок у виховання, сприяння різносторонньому розвитку та реалізації творчих здібностей дітей вручив подарунки матерям Олені Орзул, Надії Бажиновій, Марії Боровських, Норі Арусханян, Олені Панченко та Алісі Устінченко.

До привітань приєднались директор та заступник з навчально-виховної роботи ЗОШ № 2 Зінаїда Котова та Світлана Азарова, директор міського ПК Ганна Рясна та представник кондитерського цеху «Кураж» Нора Арусханян.

Зінаїда Котова від усього колективу школи висловила велику вдячність керівництву міста за підтримку та колективу міського ПК за багаторічну плідну співпрацю. Найактивнішим родинам за участь у житті школи були вручені Подяки.

Ганна Рясна від імені громадської організації «Лисичанська міська рада жінок» побажала всім родинам, щоб дитячий сміх лунав всюди, рідні щоб були вірною опорою та кожного зігрівала тепло та любов. Вона відзначила особистим подарунком сім’ю учня шостого класу ЗОШ № 2 Олександра Слухала, якого виховує бабуся, що вклала в цього хлопця велике серце, ніжність, ласку та безмежне терпіння.

Зазначимо, що Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї — єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

Фото у фотогалереї (49 шт.)