У Лисичанську пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху

Найцинніший у світі скарб — життя дитини, тому найважливішим завданням дорослих є і завжди буде його збереження. Отже, дорослі повинні навчити дітей правилам безпеки.

З 8 по 14 травня в загальноосвітніх навчальних закладах міста пройшли заходи в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні та проголошеного ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020 рр.), що проводились з метою підвищення поінформованості дітей і підлітків про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та активізації роботи з попередження дитячого дорожньо—транспортного травматизму а

12 травня в школах міста був проведений єдиний урок «Безпека на дорозі — безпека життя», присвячений важливості носіння IMG_20170512_080542-1світлоповертаючих елементів.

Також, протягом тижня в навчальних закладах відбулись різнопланові заходи як для учнів, так і для дорослих: батьківський всеобуч щодо доцільного використання світлоповертаючих елементів та дотримання Правил дорожнього руху при перетинанні залізничних переїздів «Дитина наслідує приклад батьків»; виготовлення та розповсюдження учнями пам’яток-буклетів «Небезпечні та безпечні місця переходу вулиць нашого міста», «Твої правила безпеки дорожнього руху»; тематичні уроки із залученням медичних працівників «Надання домедичної допомоги під час ДТП», години спілкування «Дитина — пасажир», «Жити цікаво та безпечно», «Правила дорожнього руху при перетинанні залізничних переїздів»; радіопередачи «Бережімо життя»; практичні заняття на майданчиках безпеки дорожнього руху. Діти брали участь у рольових іграх «Я пішохід», велоестафетах, тренінгах «Дорога — джерело небезпеки».

Окрім того, школярі нашого міста приєднались до Всеукраїнського флешмобу «Україна за безпеку дорожнього руху», який відбувся 13 травня.

Відділ освіти Лисичанської міської ради