У Лисичанську відбулась театралізована ігрова програма "Щедрий вечір"

5 січня в ПК ім. В. М.Сосюри відбулась театралізована ігрова програма «Щедрий вечір» для дітей та мешканців мікрорайону.

Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному і господарям щастя, здоров’я, статків у хаті та родині. У Святий Вечір українці починали ходити по хатах з піснями та відтворенням побутових сценок, поздоровляли господарів, дітей, бажали їм злагоди та достатку.

Колядували, вітали всіх зі святом Різдва Христового і в Палаці культури ім. В. М. Сосюри. У піснях колядники розповідали про чудову подію, що сталася цієї ночі, бажали щастя і здоров’я господарям, а натомість отримали щедре частування — пиріжки та цукерки. Колоритним гостем у Господині була Коза, вона вважається символом достатку і родючості. Коза не тільки привітала всіх з Різдвом Христовим, а й водила з дітьми хороводи.

Справжніми народними колядками всіх вітали учасники художньої самодіяльності Олена Ростягаєва, Анастасія Кручинська, вокальний ансамбль «Планета дитинства» та театральний гурток «Smile».

Відділ культури Лисичанської міської ради