Роботи учнів Лисичанської ДШМ № 1 представлені на виставці "Україна і Румунія очима дітей із зони АТО"

31 жовтня в Національному музею Тараса Шевченка у м. Києві відбулось урочисте відкриття виставки малюнків «Україна і Румунія очима дітей із зони АТО» у рамках Міжнародного медіа-проекту «Дитинство без сліз».

Учні Лисичанської дитячої школи мистецтв № 1 Кристина Урсу, Аделіна Куманікіна, Дар’я Одайник та Єлізавета Євтушенко взяли участь у відкритті виставки, як автори представлених робіт. Зазначимо, що експонатами виставки стали картини, створені дітьми з Луганської області, які взяли участь в літньому арт-таборі в Румунії з 31 липня по 7 серпня 2016 року.

Також, дівчата протягом двох днів побували на екскурсіях у водно-інформаційному центрі, відвідали кіносеанс в кінотеатрі Океан-Плаза, приймали участь у прямому ефірі радіо «Європа+», гуляли по мальовничому Маріїнському парку та куштували чудові страви на Бессарабці та Подолі.

Для довідки

Половину картини, представлених на виставці, створено в Україні і присвячено війні і миру, єдиній країні, національним символам. Але є й малюнки створені під час поїздки малечі до Румунії, переважно це пейзажі.

Загалом у музеї можна побачити близько 60 дитячих робіт. Експозицію відкрито до 27 листопада. Упродовж виставки відбувається «тихий» аукціон, а виручені за картини кошти підуть на розвиток шкіл у Рубіжному та Лисичанську.

Незабаром виставки пройдуть у музеях великих міст України та у 50 країнах Європи. Загалом для них уже зібрано понад 300 картин дітей із зони АТО.

Відділ культури Лисичанської міської ради