У Лисичанському міському краєзнавчому музею відбулась презентація виставки живопису та фоторобіт двох талановитих лисичанок

20 січня у виставковій залі Лисичанського міського краєзнавчого музею відбулась урочиста презентація виставки живопису Ольги Бурякової «Драбина» та фоторобіт Ірини Марченко «Жанровий портрет». Ірина Марченко та Ольга Бурякова працюють в абсолютно різних техніках, але в своїх творіннях вміло передають головну ноту моменту, відображеного на полотні, склі чи папері.

Ольга Бурякова відкриває нам прекрасний світ живопису. Назва її виставки символічна — «Драбина», що уособлює духовне та професійне сходження вгору, крок за кроком, сходинка за сходинкою. На виставці вона презентувала 36 робіт, серед яких живопис, графіка та вітражний розпис. Роботи різного формату виконані на полотнах, картоні та склі. В картинах художниці кожний штрих — це тонке відчуття оточуючого світу. Дивлячись на її полотна, ви маєте змогу відчути холодне дихання зимового лісу, почути запальну музику фламенко та ритм серця танцівниці, уявити міські вулички південного містечка.

Фотограф Ірина Марченко на виставці представила 23 художніх фото (кольорових та чорно-білих) у стилі «Жанровий портрет», на яких зображені діти, жінки, чоловіки, шахтарі. Роботи Ірини чітко передають динаміку життя в статиці, вона вміє спіймати яскраву характерну картинку з повсякденного життя і втілити її у світлині та вміло передати внутрішній світ людини, розмову очей, потаємні думки і яскраві почуття.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку, яка триватиме до кінця лютого.

Відділ культури Лисичанської міської ради