В Лисичанську підсумували роботу системи цивільного захисту за минулий рік

Сьогодні, 12 березня, в Лисичанській міській раді пройшли збори керівників підприємств, установ, організацій та відповідальних осіб з питань цивільного захисту для підведення підсумків роботи місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної держаної системи цивільного захисту у 2019 році і визначення основних завдань на 2020 рік. Очолив засідання міський голова Сергій Шилін.

У заході взяли участь керівники підприємств, установ, організацій та відповідальні особи з питань цивільного захисту.

Відкриваючи захід міський голова зазначив, що під час зборів керівного складу територіальної підсистеми єдиної держаної системи цивільного захисту, які відбулись 20 лютого в Луганській обладміністрації, було проаналізовано роботу місцевих органів влади у 2019 році в забезпеченні цивільного захисту населення і територій. Суттєвих зауважень до міста Лисичанськ не було, - наголосив міський голова.

Про підсумки роботи місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у містах Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля у 2019 році звітувала головний спеціаліст відділу мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Юлія Ралко. Зокрема Юлія Олександрівна доповіла про заходи, що здійснювались з метою мінімізації кількості надзвичайних ситуацій: оповіщення населення, сили цивільного захисту, матеріальне та протипожежне забезпечення тощо.

Про стан проходження навчання керівного складу підприємств, установ і організацій та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту доповів завідувач Лисичанськими територіальними курсами цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії) Олександр Сивак.

«У 2019 році на Лисичанських міських курсах пройшли навчання 27 осіб (61% від плану) за контрактом та 21 особа (92 % від плану) за держзамовленням. Не пройшли навчання співробітники підприємств ТДВ «Лисичанський желатиновий завод», ЛКСП «Лисичанськводоканал», структурних підрозділів ПАТ «Лисичанськвугілля», КП «Електроавтотранс» та КП «ЖЕК № 8». Стан навчання з питань цивільного захисту минулого року є незадовільним», - зауважив Олександр Миколайович.

Підсумував роботу територіальної спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту місцевого рівня м. Лисичанська в 2019 році та доповів про основні завдання на 2020 рік начальник Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області Олег Гречихін.

Про стан проходження осінньо-зимового періоду 2019-2020 років в мм. Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля поінформувала присутніх начальник житлового відділу управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ Марина Євдошенко. Зокрема вона відзначила, що опалювальний сезон у місті проходить у штатному режимі, пориви на мережах теплопостачання ліквідуються своєчасно в робочому порядку.

Про епізоотичну ситуацію зі сказом на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля доповіла Олена Чекрига - заступник начальника Лисичанського міського Управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області. Олена Юріївна наголосила на необхідності щеплення тварин проти сказу, адже хвороба є невиліковною. Особливо це стосується тварин, які мешкають на територіях підприємств, установ, організацій.

За підсумками зборів було вирішено вважати роботу місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної держаної системи цивільного захисту у 2019 році задовільною.