У міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

Сьогодні, 13 березня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке очолив міський голова Сергій Шилін.

Засідання було скликано у зв’язку з черговим попередженням від ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» про часткове припинення постачання електричної енергії з 9.00 години 14 березня у зв’язку з існуючою заборгованістю ЛКСП «Лисичанськводоканал» за спожиту електричну енергію.

Начальник Управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ Віталій Сахань зазначив, що відключення зазначених об’єктів несе загрозу сталому життєзабезпеченню мешканців міста. Окрім того, люди залишаться не тільки без питної води, а й без централізованого опалення, у зв’язку з зупинкою котелень КП «Лисичанськтепломережа».

Директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Максим Фатьянов розповів про ситуацію на підприємстві. Він зазначив, що, нажаль, зараз Лисичанськводоканал не може самостійно здолати кризу без підтримки міської ради, поки що розрахункова частина підприємства більша ніж прибуткова.

Зазначимо, що низка державних законів гарантує забезпечення питною водою населення для забезпечення питних, фізіологічних, санітарно-гігієнічних потреб, заборони відключення об’єктів питного водопостачання та водовідведення від систем електропостачання, як об’єктів життєзабезпечення і стратегічного призначення та забороняє відключення об’єктів питного водопостачання та водовідведення від системи енерго-, газо-, теплопостачання як об’єктів життєзабезпечення та стратегічного значення.

Враховуючи це, комісія вирішила зобов’язати ТОВ «ЛЕО» виконувати вимоги ст.6 закону України «Про питну воду та питне водопостачання» стосовно безперебійного електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал», не допускати їх відключення в період опалювального сезону та виконувати Постанову Кабінету Міністрів України про заборону на відключення водо- та теплопостачальних підприємств від газу та електроенергії, а також враховувати те, що договір відповідно до якого виникла заборгованість закінчив свою дію 31.12.2018 року.

Окрім того, у разі відключення від електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал», комісія доручила структурним підрозділам Лисичанської міської ради, комунальним підприємствам м. Лисичанська, виконувати рішення попередніх місцевих комісії з питань ТЕБ та НС, стосовно дій внаслідок припинення постачання електричної енергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал».