У Лисичанську пройшло засідання чергової сесії міської ради

Вчора, 25 січня, в Лисичанську відбулось засідання чергової 42-ї сесії Лисичанської міської ради, яке очолив голова міської ради Сергій Шилін. В роботі сесії взяли участь депутати та їх помічники, міські голови міст Новодружеськ та Привілля, керівники та співробітники органів державної влади, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громадськості та засобів масової інформації.

Перед затвердженням порядку денного секретар міської ради Едуард Щеглаков проінформував депутатів та присутніх щодо заяви депутата Тетяни Корженко про вступ до складу фракції політичної партії «За життя».

На початку засідання начальник Лисичанського відділу поліції ГУ НП в Луганській області Микола Черніков відзвітував про стан законності, боротьби із злочинністю, охорону громадського порядку та результати діяльності на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля.

Під час пленарного засідання депутати внесли зміни до міського бюджету на 2018 рік, прийняли у комунальну власність територіальної громади об’єкти нерухомого майна, а також прийняли низку рішень щодо регулювання земельних відносин. Погодили інвестиційну програму ЛКСП «Лисичанськводоканал», затвердили План інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою (їх частин), а саме дитячих ігрових та спортивних майданчиків, виділили кошти на фінансову підтримку КП ЛМР «Електроавтотранс».

Депутатами була затверджена структура виконавчих органів міської ради та їх загальна чисельність на 2018 рік, внесені зміни до структури виконавчих органів міської ради, до штатного розпису Лисичанської багатопрофільної гімназії, до Положення про відділ культури Лисичанської міської ради та до комплексної програми з підготовки і проведення призову громадян України на строкову військову службу у 2018 році.

Інформація міського голови Сергія Шиліна про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами міської ради у 2017 році депутатським корпусом була прийнята до відома.

Окрім того, депутати підтримали звернення депутатів фракції «Опозиційний блок» до Президента України Петра Порошенка, Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, керівництва Луганської обласної державної адміністрації та Національної енергетичної компанії "Укренерго" щодо підключення Луганської області до Єдиної енергосистеми України та звернення громадської організації (ГО) «Лисичанська міська організація ветеранів України» до Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної ради України Андрія Парубія щодо вжиття заходів з відновлення конституційних прав і пенсійних гарантій ветеранів військової служби та правоохоронних органів.

Наприкінці сесії виступила представник ГО «Міст 3.10» з проханням підтримати проведення в місті Лисичанськ дитячого музичного табору «Music Camp International» на наступній сесії міської ради.

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органы власти» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».