Про виконання заходів контролю за дотриманням правил торговельного та побутового обслуговування населення

Про виконання заходів контролю за дотриманням правил торговельного та побутового обслуговування населення, законодавства щодо захисту прав споживачів підприємствами торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування у м. Лисичанську за 2012 рік

В межах повноважень відповідно до ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», посадовими особами відділу розвитку споживчого ринку управління економіки та відділу захисту прав споживачів протягом 2012 року було проведено 57 планових та позапланових (за зверненнями громадян) обстежень діяльності суб’єктів господарювання, щодо дотримання правил торговельного та побутового обслуговування населення, законодавства щодо захисту прав споживачів.

За результатами обстежень керівникам об’єктів було видано 41 припис по усуненню виявлених порушень. В переважній кількості суб’єкти господарювання здійснювали відповідні заходи, щодо усунення виявлених у ході обстеження порушень вимог законодавства. Разом з тим, за фактами виявлених порушень та невиконання приписів до адміністративної відповідальності притягнуто 15 осіб за статтею 155 КУпАП України «Порушення правил торгівлі та надавання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю» та 16 осіб за статтею 159 КУпАП України «Порушення правил торгівлі на ринках».

Начальник управління економіки О.Ю. Лєснов