Про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1

Про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення міста. Під такою назвою було прийняте рішення виконкому Лисичанської міської ради № 785 від 3 листопада 2009 року на засіданні виконавчого комітету.
Згідно даного документу, з метою недопущення поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань на території м.м. Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля управлінням та відділам міської ради доручено: скасувати всі заплановані на листопад 2009 року масові заходи; рекомендувати утримуватися від проведення таких заходів підприємствам, установам та організаціям міста усіх форм власності; забезпечити проведення поточної дезінфекції, використання марлевих медичних масок працівникам громадського транспорту, органів внутрішніх справ, закладів торгівлі, підприємств сфери побутового обслуговування населення, навчальних закладів та закладів культури, а також дотримання належного температурного режиму в приміщеннях житлових будинків та об’єктів соціальної сфери.
Крім того, міському голові, його заступникам та секретарю міської ради - обмежити особистий прийом громадян. Запропонувати громадянам протягом 3-х тижнів звертатися до керівників міської ради в письмовій формі за адресою: вул.Комсомольська, 8 або за телефоном 7‑24‑31 з 8-00 до 10-00 години у відділ по роботі з листами та зверненнями громадян Лисичанської міської ради.
Начальнику управління охорони здоров’я Старченку Г.М. та головному державному санітарному лікарю м. Лисичанська Мельникову А.В.: організувати телефонну «гарячу лінію» для інформування населення з питань профілактики грипу та поведінки населення в умовах епідемії за телефоном 7-10-17 в управлінні охорони здоров’я Лисичанської міської ради; безпосередньо та через засоби масової інформації провести роз'яснювальну роботу серед жителів і персоналу, зайнятого обслуговуванням населення, про необхідність носіння марлевих масок у приміщеннях, громадських місцях і на транспорті, а також забезпечити: необхідні умови для стаціонарного лікування інфекційних хворих у підвідомчих закладах охорони здоров'я, передбачивши резервні ліжка і медичні препарати в необхідній кількості та контроль за організацією і виконанням заходів з надання населенню медичної допомоги при масових захворюваннях на грип та ГРВІ.
Даним рішенням також доручено завідувачу центральної міської аптеки № 43 комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація» Горбенку Г.І. створити постійний запас противірусних, антибактеріальних препаратів, вакцин, засобів захисту органів дихання, антисептиків та швидких діагностичних тестів.
Начальнику фінансового управління Солодовнику М. Г. внести на розгляд найближчої сесії міської ради питання додаткових бюджетних призначень управлінню охорони здоров’я для забезпечення протиепідемічних та лікувально-профілактичних заходів у сумі 100,0 тис. грн.
Керівникам підприємств, установ та організацій міста рекомендовано забезпечити персонал марлевими масками.
Заступнику міського голови м. Лисичанська Головньову М. С. підготувати звернення до керівників підприємств міста про допомогу в придбанні апаратів штучного дихання, марлевих масок і ліків для закладів охорони здоров'я.
Начальнику відділу інформаційного забезпечення діяльності міської ради Ринзі Н.О. забезпечити оприлюднення цього рішення у газеті «Новий путь» та на офіційному сайті Лисичанської міської ради.
Дане рішення виконкому прийняте на виконання законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Постанови КМУ України від 30.10.2009 р. № 1152 «Про запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення», Указу Президента України від 31.10.2009р. № 887/2009 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 жовтня 2009р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху пандемічного грипу в Україні».