Про заходи із запобігання COVID-19 в Лисичанській територіальній громаді

 На сьогодні в Лисичанській територіальній громаді проведено низку заходів, направлених на попередження випадків поширення коронавірусної інфекції. Опорною лікарнею по COVID-19 визначена КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», в якій ліжковий фонд по хворим на коронавірусну інфекцію забезпечений в повному обсязі необхідним медичним обладнанням.

Станом на 20.05.2021 показники захворюваності мають такий вигляд:

– кількість пацієнтів хворих на COVID-19, що знаходяться у відділеннях КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», становить 113 осіб;

– кількість хворих, що лікується амбулаторно - 401 особа;

– загальна кількість вилікуваних осіб за період карантину становить - 3291;

– летальні випадки за період карантину становить - 188;

– кількість пневмонії в стаціонарах - 112 осіб;

– кількість ГРВІ - 7 осіб;

– загальна кількість обстежених на COVID-19 за період карантину становить 5 428 осіб;

– задіяний персонал в КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» становить 92 особи.

У випадках виникнення необхідності у придбанні обладнання для забезпечення надання медичної допомоги хворим на COVID-19 Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація міста Лисичанськ Луганської області надає необхідне додаткове фінансування КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» за рахунок місцевого бюджету.

З огляду на киснепостачання для хворих на COVID-19, в КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», 220 ліжок забезпечені подачею кисню, з них зайнятих – 113. За необхідності, лікарня може додати ще 107 ліжок.

У рамках реалізації заходів Дорожньої карти з провадження вакцин від гострої респіраторної хвороби СОVID-19 медичні працівники КНП «ЦПМСД №1» та КНП «ЦПМСД №2» проводять вакцинацію проти СОVID-19 на другому етапі вакцинації.

На базі даних КНП в місті Лисичанську працюють 4 стаціонарні пункти щеплення та 2 мобільні бригади.

15.03.2021 отримана вакцина «Ковішелд» у кількості 900 доз. В першу чергу були щепленні особи, які знаходяться у спеціалізованих інтернатах (місто Нижнє, місто Попасна), похилі люди (старше 80 років) та медичні працівники.

27.04.2021 отримана вакцина «Короновак» у кількості 562 дози, якою проведено щеплення співробітників прикордонної служби, ВГРЧ, ДСНС, а також маломобільних осіб (місто Лисичанськ, місто Золоте).

29.04.2021 отримано вакцину «Астразенека» у кількості 850 доз, яка направлена на щеплення осіб віком 65+, співробітників прикордонної служби, ДСНС, освітян, інші робочих, медичних працівників та адміністрації Лисичанської міської ВЦА. Всього проведено 2532 щеплення.

Наразі планується отримання вакцини «Пфайзер» для вакцинації робітників освіти, дошкільних закладів.

Лікарі медичних закладів комунальної форми власності впродовж тижня приймали участь в онлайн семінарах та конференціях з приводу діагностики та лікування за новітніми протоколами коронавірусної хвороби.

Сімейними лікарями та іншими працівниками медичних закладів активно проводиться агітаційна робота серед населення щодо вакцинації від COVID-19 через «колл-центри» медичних закладів міста Лисичанська, та розповсюдження інформаційних буклетів, тощо.

Крім того, впродовж тижня було проведено 2 наради щодо діяльності закладів охорони здоров’я міста Лисичанська за участі заступника керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації, відповідального за медичну галузь, з керівниками комунальних медичних закладів.

Відділ охорони здоров’я Лисичанської міської ВЦА