До уваги одержувачів грошових допомог

 Управління праці та соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області (далі – Управління) інформує.

Виплата грошових (соціальних) допомог, компенсацій їх одержувачам здійснюється Управлінням відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою КМУ від 30.08 1999 № 1596 (далі – Порядок).

Згідно з пунктом 16 Порядку, якщо суми пенсії та грошової допомоги одержуються за довіреністю більш як один рік або не одержуються з поточного рахунка більш як один рік, уповноважені банки повідомляють про це органу соціального захисту населення не пізніше 28 числа місяця, у якому виникли такі обставини.

Одержувачам, за яких суми соціальних допомог, компенсацій одержуються за довіреністю більш як один рік або які не отримують кошти з поточного рахунка більш як один рік необхідно звернутися особисто до Управління з новою заявою про виплату пенсії або грошової допомоги для подальшого одержання соціальної допомоги, компенсації в установі уповноваженого банку.

У разі невиконання одержувачем цієї умови, Управління припиняє перерахування соціальної допомоги, компенсації на поточний рахунок, відкритий в установі банку та проводить виплату грошової допомоги через ЛД АТ «Укрпошта» за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання одержувача.

Консультації з питань виплати соціальних допомог та компенсацій можна отримати за телефоном Управління: (06451) 7 36 16.

Управління праці та соціального захисту населення ВЦА м. Лисичанська