До уваги громадян, постраждалих внаслідок ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 № 760 затверджений Порядок виплати одноразової компенсації за шкоду, заподіяну внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, та щорічної допомоги на оздоровлення деяким категоріям громадян.

Даний Порядок розширив категорії осіб, які мають право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення. Крім громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, щорічна допомога на оздоровлення виплачується:

— громадянам, які брали участь в ліквідації наслідків інших ядерних аварій, ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, постраждалим за інших обставин від радіаційного опромінення не з власної вини, віднесеним до категорії 1;

— учасникам ліквідації інших ядерних аварій, громадянам, які брали участь в ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, постраждалим за інших обставин від радіаційного опромінення не з власної вини, віднесеним до категорії 2 або 3.

Зазначеній категорії осіб для отримання щорічної допомоги на оздоровлення необхідно звернутися з заявою до управління праці та соціального захисту населення за місцем фактичного проживання (перебування).

Більш детальніше зі змінами у законодавстві можна ознайомитися на сайті Верховної Ради України та в періодичних виданнях, або звернутися до управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22а, каб. № 7, тел. 7-30-27. Графік роботи: понеділок-четвер з 8-00 до 17-00, п’ятниця з 8-00 до 16-00, перерва з 12-00 до 12-48″.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради