Виплата щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни

На виконання Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», управлінням праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради проведена виплата у 2016 році щорічної разової грошової допомоги до Дня Перемоги у Другій світовій війні.

Для її виплати у квітні 2016 року до міського бюджету надійшли кошти з державного бюджету у сумі 2 167,2 тис. грн., за рахунок яких, грошову допомогу вчасно отримали 3292 ветерана війни нашого міста.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 141 допомогу виплачено в наступних розмірах:

  • інвалідам I групи — 2975 грн.;
  • інвалідам II групи — 2600 грн.;
  • інвалідам III групи — 2310 грн.;
  • учасникам бойових дій — 920 грн.;
  • членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни — 465 грн.;
  • учасникам війни — 170 грн.

Шановні ветерани війни! Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2016 № 320 «Про збільшення розмірів щорічної разової грошової допомоги до 5 травня деяким категоріям громадян» розмір разової грошової допомоги до Дня Перемоги збільшено для таких категорій:

1) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, до 500 гривень;

2) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога до 400 гривень.

В зв’язку з цим, у 2016 році буде здійснено доплату допомоги членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни у сумі 35,00 грн. (яким раніше виплачено по 465,00 грн.) та учасникам війни у сумі 230,00 грн. (яким раніше виплачено по 170,00 грн.).

Управлінням праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради своєчасно проведено необхідне донарахування грошової допомоги вищевказаним категоріям ветеранів та сформовані відповідні списки. Виплата збільшених розмірів допомоги буде здійснено після надходження фінансування з державного бюджету.

Разова грошова допомога не виплачується в разі смерті отримувача до 5 травня 2016 року або набуття громадянином статусу після 5 травня 2016 року. Виплата допомоги проводиться через поштові відділення зв’язку або установи банків шляхом перерахування коштів на особистий рахунок громадян за місцем отримання пенсії, а особам, які не є пенсіонерами, — за місцем їх проживання.

Особи, які не отримали цієї допомоги, мають право звернутися за нею до управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради (вул. Маліновського, 22а кім. № 29, 30, телефон 7-30-83) та отримати її до 30 вересня поточного року.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради