У Лисичанську відбулося чергове засідання міської комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати

11 грудня у Лисичанській міській раді під головуванням заступника міського голови Максима Головньова відбулося чергове засідання міської комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та іншим соціальним виплатам, а також з питань реалізації заходів, направлених на легалізацію найманої праці.

В ході засідання розглянуто ситуацію щодо заборгованості із виплати заробітної плати. Так, за інформацією розробленою Держстатом України, загальна заборгованість із виплати заробітної плати по м. Лисичанську станом на 01.11.2015 року складала 43956,3 тис. грн.

За даними оперативного щотижневого моніторингу, станом на 08.12.2015 року загальна сума заборгованості із заробітної плати по місту становила 30391,5 тис. грн. У порівнянні з останніми статистичними даними (на 01.11.2015), заборгованість зменшилася на 13564,8 тис. грн. (-30,9%), в тому числі по економічно активним підприємствам — на 13498,0 тис. грн. (-35,4%), по підприємствах-банкрутах — на 66,8 тис. грн. Повністю була погашена заборгованість на 1 комунальному підприємстві та 12 — іншої форми власності.

Про стан справ на підприємствах, в тому числі щодо погашення існуючої заборгованості, здійснення виробничої діяльності, забезпечення обcягами робіт тощо проінформували керівники, представники підприємств-боржників (зокрема, ВП "Лисичанський комплексний відділ ДП «ДПІ «Луганськцивільпроект», Другий воєнізований гірничорятувальний загін, ТОВ «Лисмаш» та ін.).

Також, під час засідання обговорено хід виконання доручень наданих за підсумками засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати 26.11.2015 року.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради