Про намір зміни цін/тарифів на комунальну послугу з централізованого водопостачання що надається КП «Комунальник»

 КП «Комунальник» повідомляє про намір змінити тарифи на комунальну послугу з централізованого водопостачання.

Керуючись пунктом 3 порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», підприємство доводить таку інформацію:

Загальний розмір планового тарифу на комунальну послугу з централізованого водопостачання та його структура (планові витрати за елементами, прибуток, податок на додану вартість) наведені у Додатку 1:

  • — для всіх споживачів — 31,74 грн. з ПДВ за 1 м3.

Відсоток відшкодування плановим тарифом з надання комунальної послуги з централізованого водопостачання собівартість в середньому складає 6,2%.

Періодичність надання послуги з водопостачання:

  • — для всіх споживачів — цілодобово.

Обґрунтування причин зміни тарифів за час дії

Розмір діючих тарифів на комунальну послугу з централізованого водопостачання складає:

Відсоток відшкодування затвердженим тарифом з надання комунальної послуги з централізованого водопостачання собівартість в середньому складає 86,2%

Діючий тариф на послуги з централізованого водопостачання був затверджений розпорядженням керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації від 20.08.2021р. № 921 та введений в дію з 03.09. 2021 року.

За час дії затверджених тарифів на послуги з централізованого водопостачання рівень мінімальної заробітної плати збільшився на 7,7%, вартість електроенергії збільшилась на 25,3%, вартість проведення досліджень питної води, вартість банківських послуг вартість обслуговування електронного програмування залишилися без змін, вартість ПММ збільшилася на 31,2%.

Підприємство не в змозі своєчасно розраховуватись з постачальниками, у зв’язку з чим зростає кредиторська заборгованість, що своєю чергою веде до зниження якості наданих послуг.

КП «Комунальник» приймає письмові зауваження та пропозиції щодо наміру здійснити повну зміну тарифів на послугу з централізованого водопостачання від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом 7 календарних днів з дня опублікування цієї інформації на офіційному веб-сайті Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації за адресою:

93310, Луганська обл., Попаснянський район, смт. Білогорівка, вул. Центральна,1 .

Орган, уповноважений встановлювати тарифи на послуги з централізованого водопостачання — Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області, адреса:

93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. ім. М.Грушевського,7.

КП «Комунальник»