Вітання до Всесвітнього дня захисту прав споживачів

15 березня відзначається непомітне але важливе свято для всіх жителів планети — Всесвітній день захисту прав споживачів, свято, яке стосується всіх нас, оскільки споживачем є кожна людина, не залежно від віку, рівня життя та поглядів.

До міжнародного календарю Всесвітній день захисту прав споживачів був внесений у 1983 році. Датою для його святкування була обрана річниця з дня історичного виступу американського президента Джона Кеннеді в Конгресі в 1961 році, під час якого він сформулював основні права кожного споживача. Це право на безпеку, право на інформацію, право на вибір і право на захист своєї думки. Вони залишаються актуальними й досі. Споживання якісної та безпечної продукції та надання послуг згідно зі стандартами та нормами ось основні вимоги споживачів.

Захист прав споживачів в Україні — один із пріоритетних напрямів прав людини, ключовий інструмент перебудови економіки та якісного удосконалення здійснюваних реформ. Запорукою успіху для досягнення високих стандартів якості життя є співпраця державних органів, органів місцевого самоврядування та споживачів. Кожен свідомий громадянин повинен відчувати свою відповідальність, адже зміни на краще залежать від зусиль всіх та кожного, від усвідомлення особистої ролі в покращені споживчої культури та безпеки.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня захисту прав споживачів вітаємо всіх мешканців міста Лисичанська зі святом. Бажаємо, щоб права споживачів не порушувались і були захищені. Зичимо всім добробуту, здоров’я та нових приємних покупок.

Відділ споживчого ринку Лисичанської міської ради