Інструментарій із запобігання онлайн насильству щодо дівчат-підлітків

Міжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI) пропонує спеціалістам, які працюють із дітьми, пакет інструментів із запобігання насильству в Інтернеті щодо дівчат-підлітків — Збірник (Toolkit) з профілактики сексуального онлайн насильства щодо дівчат-підлітків.

Це збірка ресурсів (https://lhsi.org.ua/c47-navchannya-protidiyi-seksualnomu...), розроблених, створених або адаптованих і протестованих у рамках кількох європейських проєктів за участю семи країн ЄС та містить:

- Посібник «Навчання протидії сексуальному насильству в Інтернеті щодо дівчат-підлітків: Посібник для спеціалістів, які працюють з дітьми». (https://bit.ly/3XtDaFz)

- Адаптація українською онлайн-інструменту CYBERSAFE (https://www.stoponlineviolence.eu/cybersafe.../online-tool/) (4 модулі), над яким працювали міжнародні та національні експерти. CYBERSAFE — це ігровий онлайн-інструмент для профілактики онлайн-насильства щодо жінок та дівчат серед молоді (13-16 років), який може використовуватись як у класі, так і в дитячих таборах тощо.

- Два короткі навчальні анімаційні відео для дівчаток і хлопців:

«Наслідки поширення оголеного селфі дівчинки без її згоди» ТУТ (https://www.youtube.com/watch?v=LL9rZUDmzYE)

«Що робити, якщо ваші оголені селфі потрапили в Інтернет» ТУТ (https://www.youtube.com/watch?v=mZe4Q4fbh3U&t=3s)

- Буклет «Поради для батьків та опікунів щодо протидії сексуальному насильству в Інтернеті» (https://bit.ly/3VG52oi). Цей буклет містить вказівки щодо запобігання сексуальному насильству в Інтернеті та спеціально призначений для батьків та опікунів.

Діяльність проєкту спрямована на підвищення спроможності правоохоронних органів, центрів соціальних служб та організацій громадянського суспільства щодо забезпечення цифрових прав дітей, протидії проявам онлайн насильства та створенні ефективних сучасних інструментів навчання та реагування на жорстоке поводження з дітьми та молоддю в Інтернет-просторі і який реалізується Міжнародною громадською організацією «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» у співпраці з іншими національними партнерами в рамках проєкту «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті», який фінансується Європейським Союзом.