Щодо проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Луганською обласною державною адміністрацією оголошується проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку (далі — Конкурс).

Метою Конкурсу є сприяння місцевим територіальним області у розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного, екологічного характеру та стимулювання громадської активності, спрямованої на вирішення питань місцевого значення.

Основні завдання Конкурсу:

1. стимулювання діяльності органів місцевого самоврядування, громадських організацій, органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі — ОСББ), ініціативних груп громадян шляхом надання фінансової підтримки для впровадження їхніх суспільних ініціатив;

2. поширення позитивного досвіду, набутого окремими громадами щодо розв’язання соціально-економічних, екологічних проблем місцевого значення;

3. створення сприятливого клімату для внутрішнього розвитку територіальних громад шляхом підвищення рівня їхньої самоорганізації;

4. об’єднання ресурсів органів місцевого самоврядування та громадськості для розв’язання соціально значущих проблем територіальних громад сіл, селищ, міст, ОТГ.

Ініціаторами проекту можуть бути органи самоорганізації населення, громадські організації, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, ініціативні групи громадян, які внесли проект на розгляд Учасника та взяли на себе зобов’язання залучити до його фінансування не бюджетні кошти в обсязі не менше 5 % від його загальної вартості (далі — Ініціатори).

Учасниками Конкурсу є сільські, селищні, міські, районні ради, військово-цивільні адміністрації Луганської області, які подали у встановленому Положенням про обласний конкурс проектів місцевого розвитку, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації — керівника військово-цивільної адміністрації від 20.06.2017 № 408 (у редакції розпорядження голови обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 11.03.2019 № 201) порядку проект, погоджений рішенням відповідної ради або військово-цивільної адміністрації та уклали договір з ініціаторами проекту на його реалізацію.

Проект, який подається на Конкурс, має відповідати вимогам щодо змісту та оформлення, передбаченим Положенням про Конкурс (додається).

Гранична сума співфінансування окремого проекту з обласного бюджету становить 200,0 тис. грн та не перевищує 50 % від його загальної вартості.

Частка небюджетного співфінансування проекту, яка забезпечується Ініціатором, має становити не менше 5 % від його загальної вартості та вноситься на спеціальний рахунок, відкритий Учасником відповідно до укладеного з Ініціатором договору з будь-яких джерел, не заборонених чинним законодавством.

Проекти подаються до 17-30 14 травня 2019 року.

Подання проектів здійснюється за адресою: Луганська область, місто Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 5-й поверх, кабінет № 21, управління з питань нормативно — правової роботи та децентралізації облдержадміністрації.

Контактні дані особи відповідальної за прийняття проектів:

(06452) 2-31-03, (050) 971-86-70 — Мороз Артем Миколайович; (050) 020-91-71 — Куліков Анатолій Ігорович; (050) 982-34-79 — Соложеніцин Ігор Миколайович.

Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Контактна особа від відділу економіки Лисичанської міської ради Наталія Сергіївна Яковлева 7-32-15