Щодо співпраці з Програмою "Fit for Раrtnership with Germany"

Для залучення широкого кола підприємництва у регіонах України до участі у міжнародній програмі «Fit for Раrtnership with Germany» (готуємося до співпраці з Німеччиною) (далі — Програма), що реалізується у тісній співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини.

Програма спрямована на стимулювання розвитку українського бізнесу, економічне співробітництво між Україною та Німеччиною, соціально-економічний розвиток регіонів та сприяє:

  • — виходу українських підприємств на міжнародні ринки;
  • — підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств;
  • — вдосконаленню компетенцій українських менеджерів у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Цільовою групою для участі є представники українських підприємств із зовнішньоекономічним потенціалом, для яких організовуються цілеспрямовані бізнес-сесії у Німеччині (90% фінансується Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини).

Щорічно у Програмі беруть участь до 100 представників українського бізнесу.

У 2018 — 2019 роках, українським управлінцям/підприємцям і підприємствам пропонуються бізнес-сесії в Німеччині за напрямками:

— загальна економічна кооперація;

— економічна кооперація з умовно галузевою специфікою:

  • 1. Економічна кооперація в аграрному секторі: виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, виробництво продуктів харчування;
  • 2. Економічна кооперація у сфері енергоефективності;
  • 3. Економічна кооперація в сфері переробки сміття/екологічної утилізації відходів;
  • 4. Економічна кооперація в секторі охорони здоров’я/індустрії охорони здоров’я.

(Більш детальна інформація про Програму та заходи щодо її реалізації розміщено на сайті https://ukraine.managerprogramm.de/).

Координаторами та виконавцями Програми в Україні є Німецьке товариство з міжнародного співробітництва (GIZ) (далі — Товариство GIZ) та Мінекономрозвитку.

До реалізації Програми в Україні залучено партнерські платформи Програми, що знаходяться у різних регіонах України та випускники Програми попередніх років.

За такої підтримки у регіонах України Програмою «Fit for Раrtnership with Germany» проводяться ряд підготовчих заходів для потенційних учасників Програми, конкурсний відбір кандидатів у Програму.

У разі бажання активної співпраці з Програмою у регіоні пропонуємо звернутись до Світлани Степащенко — керівника проектного офісу Програми за тел. (044) 228-42-53, (044) 531-30-56, електронна адреса: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .