Викладач художньої школи Марина Турчанинова нагороджена грамотою

Викладач Лисичанської художньої школи Марина Турчанинова за активну участь у обласному пленер-конкурсі молодих художників «Арт-гвардія» нагороджена грамотою. Диплом за зайняте 2 місце також отримала учениця цієї школи Катерина Герасимчук. Участь в пленері приймали юні та молоді художники, а саме: учні старших класів естетичного виховання, студенти вищих мистецьких навчальних закладів з Краснадону, Ровеньків, Свердловська, Сєвєродонецька, Луганська, Лисичанська, Сватово, Алчевська та інших міст Луганської області. Виставка робіт, підведення підсумків та нагородження переможців відбулось в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Горького м. Луганська, - повідомляє начальник відділу культури Ірина Фрейліх.

Нещодавно в центральній дитячий бібліотеці міста для учнів школи № 8 відбулася година цікавих повідомлень «Не будьте собі ворогом». У ході заходу присутні дізналися про шкідливий вплив тютюну, алкоголю та наркотиків на організм людини. Наприкінці зустрічі була проведена вікторина та кожний з присутніх отримав пам’ятки Міжнародного Фонду боротьби з наркоманією «Що таке наркотики?»., в бібліотеці-філії № 2 для учнів школи № 2 проведена «Гостина до осені», в ході якої присутні, за допомогою ведучих, пізнали багато цікавого про кожний осінній місяць, познайомилися з прикметами і повір’ями, слухали та читали вірші.


В закладах культури міста пройшов цикл заходів, присвячених 64-й річниці визволення України від фашистських загарбників. Так, у літературно-музичній вітальні ПК ім. В.М. Сосюри відбулась концертна програма «Земной поклон творцам Победы», гостями на якій були ветерани Великої Вітчизняної війни, працівники тилу та жителі мікрорайону, приєдналися до привітань й учасники художньої самодіяльності та вокального ансамблю; а 28 жовтня у літературно-музичній вітальні ПК ім. В.І. Леніна пройшла інформаційна година «Вільна Україна» з виступом ветерана військової служби А.Г. Кафанова.


До 70 роковин Великого терору та масових політичних репресій 1937-1938 рр. в закладах культури відбулися такі заходи: в літературно-музичній вітальні ПК ім. В.І. Леніна – бесіда-диспут «Навічно в пам’яті» для мешканців мікрорайону, під час якої мова йшла про жахливі роки сталінських репресій, в бібліотеці-філії № 8 проведено інформаційне повідомлення «Сталінський терор в Україні», в ході якого присутні дізнались про п’ять етапів сталінської репресивної політики в Україні та про загиблих видатних людей України.


24 жовтня у виставковій залі краєзнавчого музею відбулося відкриття вставки, присвяченої 90-річчю комсомолу «Земли моей ушедшая епоха». На захід були запрошені комсомольські діячі того часу, представники трудових колективів підприємств міста, учнівська та студентська молодь, творча інтелігенція, представники ЗМІ. Під час  виставки її учасники дізналися про історію створення ВЛКСМ, його вклад у розвиток країни та залишений слід в житті причетних до нього людей.

Цього ж дня в дитячий музичній школі № 2 пройшов конкурс серед учнів фортепіанного відділу на краще виконання творів популярної класичної та сучасної музики. За результатами конкурсу переможці були нагороджені грамотами, а саме: в першій віковій групі за 2-ге місце – Сохікян Артем (5 кл), за 3-тє – Новікова Євгенія (5 кл.), викладач Федотова О.М та Узун Вікторія (3 кл.), викладач Ковура Л.С. У другій віковій групі -  1-ше місце отримали Писаревські Поліна та Микита (6 та 8 кл.), викладач Федотова О.М;  2-ге місце – Черненко Валерія (7 кл.) та 3-тє – Незнайко Богдана (8 кл.), викладач Солод І.Б. Усі інші учасники конкурсу були нагороджені дипломами.

В рамках «Року міжкультурного діалогу» на цьому тижні в центральній міській бібліотеці пройшов діалог культур «Щоб пам’ятали край свій, рід і дім», метою якого було сприяння розвитку традицій і культури української нації, пропагування культурного розмаїття національних меншин, інтеграції до європейського культурного середовища, а також висвітлення питань культури та духовності.

29 жовтня в ПК ім. В.І. Леніна відбулося свято «Вітаємо вас», присвячене 55-річчю КСП «Лисичанськводоканал», на якому шанували ветеранів праці, кращих працівників та всіх робітників підприємства, були вручені подарунки, грамоти, квіти. Привітали присутніх й учасники художньої самодіяльності,  - повідомляє Ірина Фрейліх.