Лисичанський відділ поліції нагадує

Громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності

Це дає можливість громадянам позбутися зброї, яка зберігається без відповідного дозволу та тягне за собою кримінальну відповідальність. Як показує проведений аналіз, більшість вилучених співробітниками поліції вибухових матеріалів правопорушники знаходять на території розташованих на території обслуговування Лисичанського відділу поліції, і зберігають для власних потреб.

Кримінальний кодекс говорить, що носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без відповідного дозволу карається позбавленням волі на строк від 2-х до 5-ти років.

Особи, які добровільно здали зброю до Лисичанського відділу поліції, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності. Також громадянам, які добровільно здали гладкоствольну, газову або холодну зброю, надається можливість після збору необхідної відповідного пакета документів зброю оформити на своє ім’я.

Бажаючі отримати роз’яснення з питання здачі зброї чи вибухових пристроїв можуть звернутися до чергової частини тел. (06451) 7-04-54; 7-06- 91; 050-622-92-33;068-567-76-81.