Щодо невиплати пенсії за липень 2014 року пенсіонерам, які мешкають в населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення

У зв’язку з чисельними зверненнями пенсіонерів, які мешкають в населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, з проблемним питанням щодо невиплати пенсії за липень 2014 року Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області надає наступну інформацію.

Послуги з виплати та доставки пенсій надають підрозділи національного оператора — поштамти, вузли (центри), відділення та пункти поштового зв’язку (виплатні об’єкти поштового зв’язку). Виплата та доставка пенсій, згідно із законодавством фінансується управліннями Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах (органи Пенсійного фонду). Після закінчення виплатного періоду об’єкти поштового зв’язку надають до органів Пенсійного фонду інформацію про невиплачені пенсії.

Нарахування пенсії за липень 2014 року пенсіонерам м. Щастя провадилось управлінням Пенсійного фонду в Жовтневому районі м. Луганська, пенсіонерам с. Трехізбенка, с. Кряківка та с. Кримське — управлінням Пенсійного фонду України в Слов’яносербському районі Луганської області, пенсіонерам смт. Новотошківкі управлінням Пенсійного фонду України в м. Кіровську Луганської області, пенсіонерам м. Золоте, м. Гірське, с. Нижнє та с. Тошківка управлінням Пенсійного фонду України в м. Первомайську Луганської області відповідно до встановленого графіку виплати пенсій. Перелічені управління знаходяться на цей час на непідконтрольній українській владі території та не виконують свої функції.

Вирішити питання щодо нарахування та виплати пенсій за липень 2014 року без відривних талонів до відомостей за формою В1-М із зазначенням невиплати пенсії та звіту за формою 57-а, які надаються УДППЗ «Укрпоштою», пенсіонерам, дата виплати у яких за попереднім місцем проживання, відповідно до затвердженого графіку встановлено з 04 числа по 14 числа місяця законних підстав немає.

У відповідях на звернення громадян, головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області надає роз’яснення із зазначеного питання, керуючись діючим законодавством, сподіваючись на порозуміння та з надією на позитивне вирішення даного питання відповідними органами влади.

Станом на 01.01.2016 року зазначене питання залишається не вирішеним для пенсіонерів по приєднаним районам з датою виплати з 04 число по 14 число: 644 особи — м. Щастя, 662 особи — с. Трехізбенка, с. Кряківка та с. Кримське, яких на теперішній час обслуговує управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області, та 151 особа — см. Новотошківське, 1216 особи — м. Золоте, м. Гірське, с. Нижнє та с. Тошківка яких на теперішній час обслуговує управління Пенсійного фонду України в Попаснянському районі Луганської області.

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області