3 червня - День утворення Луганської області

Дорогі земляки!

Вітаю всіх вас з 82-ю річницею від Дня утворення Луганської області.

Історично склалося, що Луганщина славиться своїми родючими землями та багатими надрами. Безумовно це сформувало міцний стрижень покоління працьовитих та невтомних трударів. Саме завдяки ним загальновідоме обличчя Луганщини асоціюється з потужним підприємництвом та ефективним господарюванням на рідній землі.

Проте, як відомо, будь-який, стрімкий зліт, стабільне зростання йде поруч із ризиком настання карколомної кризи. Для Луганщини, як і для сусідньої Донеччини, порою випробувань на міцність стала війна на сході України. Саме тоді населення області стало перед цивілізаційним викликом — між беззаконням, економічною кризою і війною та між стабільністю і розвитком Луганщини.

Жителі Луганщини зробили важливий, дороговказний вибір. Однак ще багато людей у Луганську, Алчевську, Краснодоні та інших непідконтрольних містах, залишилися заручниками окупаційної влади. Попри це я вірю, що здоровий ґлузд переможе і наші земляки нарешті возз’єднаються з Україною.

Незважаючи ні на що, ми невпинно і невтомно будуємо наше мирне життя на теренах Луганщини. Однією українською сім’єю ми працюємо над створенням сучасного та прогресивного регіону, де захищається свобода слова, думки та віросповідання, де права меншин поважають та не порушують. Це ті загальнолюдські принципи та цінності, за які ми готові боротися і перемагати.

Цього дня, я хочу побажати усім жителям Луганщини, від Троїцького до Довжанська, єдності, любові до нашої спільної Батьківщини, невичерпної сили духу, родинного тепла та мирного неба над головою!

Слава Україні!

З повагою, голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник  обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай