Група цивільно-військового співробітництва допомагає у відновленні інфраструктури області

Про роботу цивільно-військового співробітництва у Луганській області сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів командир групи ЦВС оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Валерій Басалига.

Загалом, як повідомив він, у Луганській області завдання виконують групи ЦВС у смт Станиця Луганська та м. Попасна, об’єднаний центр ЦВС знаходиться у м. Сєвєродонецьк, де відбувається прийом громадян. Крім того, діє група штабу ОТУ «Луганськ».

«Циміки», як їх зазвичай називають, є сполучною ланкою між цивільним населенням та військовими підрозділами: допомагають військовим і цивільним особам, малозабезпеченим, багатодітним сім’ям та багатьом іншим — тим, хто потрапив у складні життєві обставини.

Також вони беруть участь у ремонтних роботах — спільно з КП «Попаснянський районний водоканал», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» тощо. За цим напрямом група ЦВС надає супровід у відновленні інфраструктури.

Крім того, група допомагає з відпочинком учням шкіл прифронтових районів Луганщини на території Київської та Західних областей країни. У розташовані там табори діти виїжджають щомісяця.

Луганська обласна державна адміністрація