Підготувати звернення до Прем'єр-міністра України про термінове виділення коштів мешканцям зруйнованого будинку у м. Лисичанську доручив очільник ДСНС України Микола Чечоткін

Відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Голови ДСНС України Миколи Чечоткіна.

Під час засідання розглядалися питання про стан аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт у постраждалих містах Донецької та Луганської областей. Було зазначено, що сьогодні дуже гостро стоїть питання щодо допомоги мешканцям зруйнованого дев’ятиповерхового житлового будинку у м. Лисичанську.

Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк у черговий раз підняла питання про надання допомоги на придбання житла мешканцям зруйнованого будинку, без чого неможливо розпочати демонтаж будівлі. Зволікання з розбиранням будівлі спричиняє тривалу загрозу для жителів сусідніх помешкань і може призвести до жертв, непередбачених руйнувань та збитків.

Чергові недоречні пояснення посадовців Міністерства економічного розвитку і торгівлі України не були сприйняті комісією. Голова ДСНС України доручив підготувати звернення від комісії на ім’я Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка щодо термінового розгляду зазначеного питання.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація