В Луганській області проходить обласний етап Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

Про проведення на Луганщині обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» повідомила на брифінгу для ЗМІ в ОДА директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Задля привертання уваги широкого кола громадськості до проблеми насильства, формування нетерпимого відношення до його різних проявів щорічно в нашій країні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Луганська область завжди була активним учасником цього заходу, а в цьому році в умовах напруженої військово-політичної ситуації до нього особливе ставлення. Протягом акції на всіх територіях області проводяться тематичні «круглі столи», конференції, семінари, тренінги, а нестандартні соціальні заходи, на кшталт, флеш-моби, скоріше привернуть увагу громадськості до цієї проблематики. 8 грудня Департамент соціального захисту населення разом з управлінням молоді та спорту облдержадміністрації за підтримки УВКБ ООН проведуть молодіжну соціальну акцію «Об’єднаймося пороти насильства».

Елеонора Поліщук підкреслила, що обласна влада наполегливо долучилася до роботи щодо протидії гендерному насильству, зокрема, налагодила співробітництво з Фондом народонаселення ООН. В листопаді поточного року стартував проект «Посилення гуманітарної відповіді на потреби найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході України», у рамках якого в Луганській області створено п’ять мобільних бригад в містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Новоайдарському, Кремінському та Станично-Луганському районах, мета яких — надання допомоги жінкам та дівчатам-підліткам від насильства. До складу бригад входять професійні психологи та соціальні робітники, які пройшли спеціальне навчання та отримали відповідні сертифікати. З 1 листопада мобільні бригаді здійснили 49 виїздів до 33 населених пунктів, надавши послуги 200 громадянам.

«Системний підхід щодо протидії різним проявам насильства є одним з пріоритетних напрямів роботи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Ми усвідомлюємо усю важливість цієї проблеми та націлені на роботу не тільки в період Всеукраїнської акції, а щодня на постійній основі», — наголосила Елеонора Поліщук.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація