У Луганській обласній ВЦА з'явилися бізнес-омбудсмен та управління внутрішнього аудиту

Представлення нового управління облдержадміністрації та бізнес-омбудсмена пройшло за участю керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки.

«Я знаю на власному досвіді, спілкуючись з місцевими бізнесменами, що здебільшого малий та середній бізнес потерпає від двох речей: „діяльності“ деяких співробітників органів влади та корупції. Як один з прикладів: я тільки вчора дізнався, що приблизно два тижні тому у нас на Луганщині за здирництво і хабарництво були затримані два співробітники СБУ. Ці два мерзотники знайшли фермера, який незаконно використовував землю для вирощування сільськогосподарської продукції, і почали вимагати від нього винагороду. Спочатку мова йшла про айфони, айпади, ноутбуки, а потім ділки перейшли до грошей. У фермера врешті-решт увірвався терпець і він звернувся до Центрального управління СБУ, яке й затримало своїх „колег“.

На цьому випадку ми можемо спостерігати всі ті складові, про які я казав. Подібними справами і будуть займатися бізнес-омбудсмен та Управління внутрішнього аудиту, — відзначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. —  Чи будемо ми передавати матеріали, які будуть збирати наші фахівці, до правоохоронних органів? Безперечно, будемо. Жодних компромісів у нас не буде. Якщо я буду розуміти, що правоохоронці, на моє переконання, не досить активно реагують на матеріали, які буде надавати служба внутрішнього аудиту, я видам розпорядження — і всі результати підуть у мас-медіа».

«Інститут бізнес-омбудсменів для нашої держави — нове явище. Я вважаю, що це дуже важливий інститут. Зважаючи на те, що нашим підприємствам потрібно не заважати в їх діяльності, то моє завдання на даному етапі — не тільки не заважати, але й створити умови для малого і середнього бізнесу. На моє переконання, розвиток малого, середнього бізнесу — це запорука соціально економічної стабільності в регіоні. В умовах занепаду промисловості, основних бюджетоутворюючих підприємств розвиток та підтримка ініціативних людей, які можуть самі заробляти та заробляти на утримання інших людей, створюючи додаткові робочі місця, — це пріоритетне завдання нашої команди», — наголосив радник з питань захисту інтересів малого та середнього бізнесу та протидії корупції, бізнес-омбудсмен Роман Косинський.

У свою чергу начальник Управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації Андрій Леорда розповів більш детально про діяльність Управління та процедуру здійснення внутрішнього аудиту.

«Метою створення Управління є встановлення недоліків, запобігання ризикам у діяльності Луганської обласної ВЦА, тобто здійснення аудиту структурних підрозділів адміністрації, комунальних підприємств, у результаті чого з’ясовувати, які приймалися рішення, як виконувалися програми та дотримувалися основи чинного законодавства. Ми також будемо проводити аналіз проектів нормативно-правових актів та прийнятих управлінських рішень», — сказав Андрій Леорда.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація