На території Луганської області серед населення не має жодного випадку відмови від вакцинації проти поліомієліту

Заступник начальника управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Ілона Карпенко повідомила, що на сьогодні жодного випадку захворювання поліомієлітом на Луганщині не зафіксовано та вживаються всі профілактичні заходи щодо попередження його розповсюдження.

Також на території області серед населення не має жодного випадку відмови від вакцинації проти поліомієліту.

Ілона Карпенко розповіла, що днями взяла участь у роботі тренінгу з питань консультування щодо вакцинації проти поліомієліту, який відбувся в Києві за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ). Разом з нею Луганщину на тренінгу представляли медичні працівники КУ «Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги»: заступник головного лікаря Наталя Абакумова та головна медична сестра Ольга Яковлева.

На тренінгу виступали представники ЮНІСЕФ з Ізраїлю та США, які розповіли про передову систему організації імунізації населення в цих країнах. Лише у двох країнах світу — Пакистані та Афганістані — виникають спалахи й епідемії цієї страшної хвороби. В Україні епідеміологічна ситуація щодо поліомієліту повністю під контролем.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація