Зусиллями фахівців Лисичанської ДПІ до бюджету спрямовано 100625,1 тис. грн.

«За 9 місяців 2013 року при проведенні 26 документальних перевірок суб’єктів господарювання - фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську було донараховано 867,8 тис. грн. Всього з початку поточного року Управлінням доходів і зборів з фізичних осіб спрямовано в бюджет 100625,1 тис. грн. податків, з яких: податку з доходів фізичних осіб - 94854,5 тис. грн.; єдиного податку - 4704,2 тис. грн.; податку на додану вартість - 1066,4 тис. грн.» - про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Ірина Філімонова.

Так, в результаті проведення документальної перевірки фізичної особи - підприємця «Х» було встановлено ряд порушень, у тому числі завищення суми податкового кредиту по ПДВ. За результатами перевірки ФОП «Х» було донараховано 326,9 тис. грн. податків та штрафних санкцій.

За словами Ірини Філімонової «Сьогодні, нажаль, ще існує значний ризик приховування доходів та „відмивання грошей“, тому при проведенні перевірок, в першу чергу, увага приділяється саме тим суб’єктам господарювання, які отримують значні доходи, але сплачують мізерні суми податків».

Інформаційно—комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області