Звіти, які можуть подавати в електронному вигляді юридичні та фізичні особи

Податкова служба відповідає на запитання

Консультацій по питанням оподаткування можна отримати, зателефонувавши зі стаціонарного телефону БЕЗКОШТОВНО за багатоканальним телефоном 0-800-501-007 з 08:00 до 20:00 (крім суботи та неділі) до Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби.

Прийом запитань по e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. ЦІЛОДОБОВО, без вихідних.

Звіти, які можуть подавати в електронному вигляді юридичні та фізичні особи

ЗАПИТАННЯ: Які звіти може подавати в електронному вигляді юридична особа (ЮО), фізична особа (ФО), фізична особа-підприємець (ФОП) та де можна знайти останню версію оновленого програмного забезпечення для передачі звітності в електронному вигляді та форм звітності?

ВІДПОВІДЬ: Підпунктом «в» пункту 49.3 статті 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями передбачено, що податкова декларація подається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Реєстр форм звітних документів платників податків юридичних та фізичних осіб для занесення до електронної бази звітних документів ДПС України та оновлені версії форм податкової звітності можна знайти на офіційному веб-сайті ДПС України www.sts.gov.ua в рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Програмне забезпечення.

У разі виникнення питань щодо формування та передачі звітності в електронному вигляді платник податків може звернутися до органів ДПС за місцем своєї реєстрації (повний перелік осіб відповідальних за надання допомоги в інсталяції ОПЗ в розрізі районних ДПІ можна знайти на офіційному веб-сайті ДПС України в тій же рубриці).

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області